Swift

Smakowita 4 ziarna


Masło o smaku wiejskiego masełka, masło o smaku wiejskiego bochenka a może klasyczne? Dzisiaj przychodzimy do Was z jeszcze inną wersją bazy większości kanapek. Dlaczego by nie połączyć zdrowych i przepysznych ziaren jeszcze przed posmarowaniem pieczywa? Smakowita 4 ziarna jest pierwszym tłuszczem roślinnym do smarowania pieczywa z dodatkiem naturalnych ziaren.

Produkt otrzymaliśmy w ramach kampanii ambasadoskiej streetcom :)


Składniki:

woda, olej rzepakowy, tłuszcze roślinne (palmowy segregowany, kokosowy w zmiennych proporcjach), mieszanka nasion i pestek (nasiona słonecznika - 4%, pestki dyni - 2,7%, nasiona sezamu - 1,9%, nasiona lnu - 1,4%), sól (0,72%), aromaty, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), konserwant (sorbinian potasu), witaminy (A, D), barwnik (karoteny), Zawartość tłuszczu: 50%

Poglądowe ceny

3,29zł/180g (tesco), 2,89zł/180g (stokrotka)

Nasza opinia

Smakowita 4 ziarna świetnie smakuje zarówno z pieczywem pełnoziarnistym jak i tym bez dodatku ziaren. Jest idealna jako baza pod kanapki, a także solo. Jej konsystnecja jest dość płynna dzięki czemu bardzo łatwo i szybko rozprowadza się na pieczywie.
Niemniej ważnym jest fakt, iż jest to produkt w 100% roślinny dzięki czemu jest oodpowiedni także dla wegan i wegetarian.

Co dalej?

Po zakończonej kampanii na pewno nieraz sięgniemy po taką wersję masła, jednak nie będzie to nasz jedyny wybór :)

Zobacz również

3 komentarze

  1. Jestem niesamowicie ciekawa tej wersji smakowej, z pewnością wypróbuje :) Obserwuje z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo nam miło :) Jeśli spróbujesz to daj nam znać jak Twoja opinia ;)

      Usuń
  2. Smak jest oczywiście ważny, dla wielu zapewne najważniejszy, ale...Atutem jest przede wszystkim wartość żywieniowa tego tłuszczu - pierwszy składnik -olej rzepakowy, więc dużo kwasu oleinowego (MUFA) i innych nienasyconych. Palmowy i kokosowy dokładają nasycone, ale i tak efekt końcowy nie jest zły. Chociaż ja z tej puli wybieram funkcjonalne, o mniejszej zawartości tłuszczu, a wiekszej kwasów z rodziny n-3 np. Optima neuro....;)

    OdpowiedzUsuń

Flickr Images